Egyesületünk internetszolgáltatója a TYCMO Kft.
Vars 2018
La Foret Blanche
A Pizolit BarlangkutatĂł SportegyesĂĽlet Ă©s
a GSE Open Ski
közös sítúrát szervez Franciaországba.

A síelés időpontja:
2018. január 19-28.

HelyszĂ­n: Francia-Alpok, Vars
Szállás: 7 éjszaka 4, 6 ágyas apartmanokban
Étkezés: naponta reggeli, ebéd, vacsora
Utazás: különjárati autóbusszal
Síelés: 6 napos síbérlet 185 km pályára

Indulás: január 19-én, pénteken, este 19 óra körül
Érkezés: január 28-án, vasárnap, reggel 6 óra körül

Költségek:
40000 Ft Ă©s 260 EurĂł
(síbérlet nélkül 40000 Ft és 150 Euró)
Ezen összeg magában foglalja az utazás (utasonként 1 sífelszerelés szállításával), a szállás, az étkezés, a síbérlet, illetve a szervezés költségeit, az üdülőhelyi díjat.

KauciĂł:
A szállásra és síbérletre vonatkozó kaució összege további 50 Euró, melyet hazautazás előtt mindenki visszakap.

Felárak:
Második sífelszerelés (síléc, snowborad) szállítása: 3000 Ft
(A szállítandó felszerelések mennyisége évről évre növekszik, tavaly eljutottunk odáig, hogy az autóbuszba nem fért be a buszban utazók felszerelése, ezért szükségessé vált, hogy a felszerelések mennyiségét valamilyen módon korlátozzuk.)

FoglalĂł:
130 EurĂł foglalĂłt a jelentkezĂ©skor (40625 Ft),
további 130 EurĂłt december 10-ig
a fennmaradó összeget január 10-ig kell befizetni.
A kaució befizetése induláskor esedékes.
Helybiztosítás a foglalók befizetésének sorrendjében történik. Foglalót visszaadni nem tudunk.
Az Euróban meghatározott összegek fizethetők Forintban is október 10-i, illetve december 5-i árfolyamon.

Síelés:
A Vars és Risoul üdülőfalukat körbevevő La Foret Blanche síterep sípályái 1650 és 2750 m közötti magasságban fekszenek. Az összesen 185 km hosszú pályarendszeren 47 felvonó működik (2 kabinos, 17 ülőlift, 28 húzólift), melyek 21 zöld, 45 kék, 42 piros és 10 fekete pályát szolgálnak ki. A régió egyik legnagyobb, nagy hagyományú síterepe, kitűnően kiépített déli fekvésű pályarendszer. Itt található Franciaország leghosszabb (több mint 2 km hosszú és 500 m szintkülönbségű) snowboard pályája többek között 100 m hosszú, 25 m mély félcsővel. A kezdőknek számos zöld pálya nyújt gyakorlási lehetőséget, a profik pedig a fekete pályákon kívül a gondozatlan és a gyorsasági pályán is lemérhetik tudásukat. A pályarendszer részben erdőhatár alatt van, ami változatossá teszi a terepet, és lehetőséget kínál rossz, szeles, viharos idő esetén is a síelésre. A síterephez tartozik 45 km sífutóút, valamint karbantartott téli túraútvonalak.

Utazás:
A Busz-TĂşra Kft. autĂłbuszával utazunk, mely rendszeres pihenĹ‘kkel teszi meg az 1250 km-es utat. AutĂłpályán fogunk utazni SzlovĂ©nián Ă©s Olaszországon keresztĂĽl. Oda Ă©s visszaĂştban egy-egy Ă©jszakát az autĂłbuszon töltĂĽnk.

Szállás:
Szállásunk Vars Sainte Marie településen lesz a Pra Sainte Marie apartmanházban. Az épület 1650 m magasan van, pályaszállás, közvetlenül a 4 üléses Sainte Marine lifttel szemben, ami 1 átszállással vezet fel a 2580 m magas La Mayt csúcsra, a pályarendszer központjába, ahonnan kék és piros pályákon lehet visszacsúszni a szálláshoz. A faluból induló másik felvonó, a Pynier 500 m-re van a szállásunktól. Az apartmanháznak saját medencéje van, továbbá szauna és konditerem is használható a vendégek számára. Francia stílusnak megfelelő, jól felszerelt, de nem nagyméretű apartmanok. Minden apartmanban van tűzhely, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép és minden szükséges konyhafelszerelés, valamint televízió.

Étkezés:
Apartmanonként az érkezéskor kiosztott félkész ételekből tetszés szerint variált menü. Friss kenyér, és helyszínen vásárolt tej.

Vásárlási lehetőség:
Élelmiszerboltok, sportboltok és kölcsönzők, vendéglők, palacsintázók, ajándékboltok. Reggelente friss, meleg, helyben sütött pékáru. Utazás közben meg fogunk állni Torino mellett, ahol lesz bevásárlási lehetőség az olcsó Auchan áruházban.

További információk, helyfoglalás:
Helyfoglalás
Email 
Telefon: 30/9897358 (SzabĂł Bors)
Telefon: 30/9643136 (Gebora István)

keptar.pizolit.hu (Vars 2013)
keptar.pizolit.hu (Risoul 2011)
www.sielok.hu
www.vars.com
www.ski-france.com