Val d'Allos 2018
L'Espace Lumiere
A Pizolit Barlangkutató Sportegyesület és
a GSE Open Ski
közös sítúrát szervez Franciaországba.

A síelés időpontja:
2018. március 9-18.

Helyszín: Francia-Alpok, Val d'Allos
Szállás: 7 éjszaka 6, 7 ágyas apartmanokban
Étkezés: naponta reggeli, ebéd, vacsora
Utazás: különjárati autóbusszal
Síelés: 6 napos síbérlet 180 km pályára

Indulás: március 9-én, pénteken, este 19 óra körül
Érkezés: március 18-án, vasárnap, reggel 6 óra körül

Költségek:
40000 Ft és 250 Euró
(síbérlet nélkül 40000 Ft és 140 Euró)
Ezen összeg magában foglalja az utazás (utasonként 1 sífelszerelés szállításával), a szállás, az étkezés, a síbérlet, illetve a szervezés költségeit, az üdülőhelyi díjat.

Kaució:
A szállásra és síbérletre vonatkozó kaució összege további 50 Euró, melyet hazautazás előtt mindenki visszakap.

Felárak:
Második sífelszerelés (síléc, snowborad) szállítása: 3000 Ft
(A szállítandó felszerelések mennyisége évről évre növekszik, tavaly eljutottunk odáig, hogy az autóbuszba nem fért be a buszban utazók felszerelése, ezért szükségessé vált, hogy a felszerelések mennyiségét valamilyen módon korlátozzuk.)

Foglaló:
130 Euró foglalót a jelentkezéskor (40625 Ft),
további 120 Eurót december 10-ig
a fennmaradó összeget február 10-ig kell befizetni.
A kaució befizetése induláskor esedékes.
Helybiztosítás a foglalók befizetésének sorrendjében történik. Foglalót visszaadni nem tudunk.
Az Euróban meghatározott összegek fizethetők Forintban is október 10-i, illetve február 5-i árfolyamon.

Síelés:
A Val d'Allos és Pra Loup üdülőfalukat körbevevő L'Espace Lumiere síterep sípályái 1500 és 2650 m közötti magasságban fekszenek. Az összesen 180 km hosszú pályarendszer egy 150 km-es és egy 30 km-es szakaszból áll. A két szakaszt ingyenesen használható autóbuszjárat köti össze. A terepen 35 felvonó működik (3 kabinos, 1 vegyes, 13 ülőlift, 18 húzólift), melyek 11 zöld, 42 kék, 48 piros és 10 fekete pályát szolgálnak ki. A terep nagyon változatos, az erdőhatár feletti hegyoldalakon sok széles kék és piros pálya van, a két falut elválasztó völgysorozat pályái keskenyebbek, többségük piros, ezért az átjutáshoz legalább közepes sítudás szükséges. Erdei pálya is van bőven, elsősorban Pra Loup felett, Le Seignus pályái a kis látogatottság miatt különlegesek. 10 snowpark illetve bordercross pálya, 50 km sífutóút továbbá néhány karbantartott téli túraútvonal tartozik a síterephez.

Utazás:
A Busz-Túra Kft. autóbuszával utazunk, mely rendszeres pihenőkkel teszi meg az 14000 km-es utat. Autópályán fogunk utazni Szlovénián és Olaszországon keresztül. Az útvonal különbözik a szokásostól, Val d'Allos télen csak dél felől közelíthető meg, ezért a tengerparti autópályán, Monaco, Nizza érintésével utazunk. Oda és visszaútban egy-egy éjszakát az autóbuszon töltünk.

Szállás:
Szállásunk Val d'Allos Le Foux településen lesz a 4 csillagos Résidence Les Chalets du Verdon apartmanházban. Az épület 1800 m magasan van, pályaszállás, közvetlenül a 2 üléses Pont de L'Abrau lifttel szemben. Ennek a liftnek a tetejéből lehet becsúszni Val d'Allos központjába, ahonnan egy 550 m hosszú kék pálya vezet vissza a szállásunkhoz. Az apartmanháznak saját medencéje van, továbbá szauna is használható a vendégek számára. Francia stílusnak megfelelő, jól felszerelt, de nem nagyméretű apartmanok. Minden apartmanban van tűzhely, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép és minden szükséges konyhafelszerelés, valamint televízió.

Étkezés:
Apartmanonként az érkezéskor kiosztott félkész ételekből tetszés szerint variált menü. Friss kenyér, és helyszínen vásárolt tej.

Vásárlási lehetőség:
Élelmiszerboltok, sportboltok és kölcsönzők, vendéglők, palacsintázók, ajándékboltok. Reggelente friss, meleg, helyben sütött pékáru. Utazás közben meg fogunk állni egy nagy szupermarketben, ahol lesz viszonylag olcsó bevásárlási lehetőség.

További információk, helyfoglalás:
Helyfoglalás
Email 
Telefon: 30/9897358 (Szabó Bors)
Telefon: 30/9643136 (Gebora István)

keptar.pizolit.hu (Vars 2013)
keptar.pizolit.hu (Risoul 2011)
www.sielok.hu
www.valdallos.com
www.ski-france.com