Egyesletnk internetszolgltatja a TYCMO Kft.
Risoul 2019
La Foret Blanche
A Pizolit Barlangkutató Sportegyesület és
a GSE Open Ski
közös sítúrát szervez Franciaországba.

A síelés időpontja:
2019. január 25 - február 3.

Helyszín: Francia-Alpok, Risoul
Szállás: 7 éjszaka 4 stúdióapartmanokban és 6, 7 ágyas apartmanokban
Étkezés: naponta reggeli, ebéd, vacsora
Utazás: különjárati autóbusszal
Síelés: 6 napos síbérlet 185 km pályára

Indulás: január 25-én, pénteken, este 19 óra körül
Érkezés: február 3-án, vasárnap, reggel 6 óra körül

Költségek:
37500 Ft és 275 Euró
(síbérlet nélkül 37500 Ft és 160 Euró)
Ezen összeg magában foglalja az utazás (utasonként 1 sífelszerelés szállításával), a szállás, az étkezés, a síbérlet, illetve a szervezés költségeit, az üdülőhelyi díjat.

Kaució:
A szállásra és síbérletre vonatkozó kaució összege további 50 Euró, melyet hazautazás előtt mindenki visszakap.

Felárak:
Második sífelszerelés (síléc, snowborad) szállítása: 3000 Ft
(A szállítandó felszerelések mennyisége évről évre növekszik, tavaly eljutottunk odáig, hogy az autóbuszba nem fért be a buszban utazók felszerelése, ezért szükségessé vált, hogy a felszerelések mennyiségét valamilyen módon korlátozzuk.)

Foglaló:
125 Euró foglalót a jelentkezéskor (40925 Ft),
további 150 Eurót december 10-ig
a fennmaradó összeget január 10-ig kell befizetni.
A kaució befizetése induláskor esedékes.
Helybiztosítás a foglalók befizetésének sorrendjében történik. Foglalót visszaadni nem tudunk.
Az Euróban meghatározott összegek fizethetők Forintban is október 30-i, illetve december 5-i árfolyam alapján. (MNB közép + 3 Ft)

Síelés:
A Vars és Risoul üdülőfalukat körbevevő La Foret Blanche síterep sípályái 1650 és 2750 m közötti magasságban fekszenek. Az összesen 185 km hosszú pályarendszeren 47 felvonó működik (2 kabinos, 17 ülőlift, 28 húzólift), melyek 21 zöld, 45 kék, 42 piros és 10 fekete pályát szolgálnak ki. A régió egyik legnagyobb, nagy hagyományú síterepe, kitűnően kiépített déli fekvésű pályarendszer. Itt található Franciaország leghosszabb (több mint 2 km hosszú és 500 m szintkülönbségű) snowboard pályája többek között 100 m hosszú, 25 m mély félcsővel. A kezdőknek számos zöld pálya nyújt gyakorlási lehetőséget, a profik pedig a fekete pályákon kívül a gondozatlan és a gyorsasági pályán is lemérhetik tudásukat. A pályarendszer részben erdőhatár alatt van, ami változatossá teszi a terepet, és lehetőséget kínál rossz, szeles, viharos idő esetén is a síelésre. A síterephez tartozik 45 km sífutóút, valamint karbantartott téli túraútvonalak.

Utazás:
A Busz-Túra Kft. autóbuszával utazunk, mely rendszeres pihenőkkel teszi meg az 1250 km-es utat. Autópályán fogunk utazni Szlovénián és Olaszországon keresztül. Oda és visszaútban egy-egy éjszakát az autóbuszon töltünk.

Szállás:
Szállásunk Risoul településen lesz a háromcsillagos Vega apartmanházban, 4 ágyas stúdióapartmanokban és 6 illetve 7 ágyas apartmanokban. Az épület 1900 m magasan van, pályaszállás, a pálya távolsága 120 m, onnan 250 m csúszással jutunk a központba, ahonnan 5 lift indul. Francia stílusnak megfelelő, jól felszerelt, de nem nagyméretű apartmanok. Minden apartmanban van tűzhely, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép és minden szükséges konyhafelszerelés, valamint televízió.

Étkezés:
Apartmanonként az érkezéskor kiosztott félkész ételekből tetszés szerint variált menü. Friss kenyér, és helyszínen vásárolt tej.

Vásárlási lehetőség:
Élelmiszerboltok, sportboltok és kölcsönzők, vendéglők, palacsintázók, ajándékboltok. Reggelente friss, meleg, helyben sütött pékáru. Utazás közben meg fogunk állni Torino mellett, ahol lesz bevásárlási lehetőség az olcsó Auchan áruházban.

További információk, helyfoglalás:
Helyfoglalás
Email 
Telefon: 30/9897358 (Szabó Bors)
Telefon: 30/9643136 (Gebora István)

keptar.pizolit.hu (Vars 2013)
keptar.pizolit.hu (Risoul 2011)
www.sielok.hu
www.risoul.com
www.ski-france.com